FULL RULLE KANELBULLE

PIZZABULLAR MED ÄPPLE OCH MANDELMASSA

TOLV BULLAR

1 färdig pizzadeg

1 skalat äpple

75 g rumsvarmt smör

150 g riven mandelmassa

0.5 dl strösocker

1 msk malen kanel

1 msk kardemumma

0.75 dl råsocker

1. Dela, kärna ur och riv äpplet. Rör ihop äpple, smör, mandelmassa och kryddor.

2. Rulla ut pizzadegen. Bred på fyllningen så att det täcker ordentligt. Rulla ihop degen längs ena långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg dem i bullformar. 

3. Låt jäsa i 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över råsocker. 

4. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10–15 min.

Ta bort bullarna från plåten och ställ dem på t ex ett grillgaller så att de inte eftergräddas underifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s