
ATT ÄTA EFTER SÄSONG
För att laga moffig och goffig grön gourmetmat som är både snäll för plånboken och för klimatet så gäller det att ta till vara på de grönsaker, frukter och bär som är i säsong. Försök att i så hög grad som möjligt välja grönt och frukt som är odlat i Sverige så kan du frossa i vad som är bäst just nu med gott samvete!

GRÖNSAKER OCH FRUKT I SÄSONG UNDER VINTERHALVÅRET
KÅL
Blomkål, brysselkål, grönkål, svartkål, broccoli, rödkål, salladskål, savojkål och vitkål
ROTFRUKTER
Morötter, kålrot, palsternacka, persiljerot, potatis, rotselleri, rödbetor och jordärtskockor
LÖK
Purjolök, rödlök, gul lök och vitlök
ANDRA GRÖNSAKER
Stjälkselleri
FRUKT
Äpplen
BÄR
Lingon, blåbär och hjortron
EUROPEISKA GRÖNSAKER
Aubergine, blomkål, broccoli, paprika, mangold, fänkål och spenat
EUROPEISKA FRUKTER
Apelsin, mandarin, clementin, citron, dadlar, kaki, sharon, persimon och kiwi
