GRÖN MAT I SÄSONG UNDER VINTERHALVÅRET

ATT ÄTA EFTER SÄSONG

För att laga moffig och goffig grön gourmetmat som är både snäll för plånboken och för klimatet så gäller det att ta till vara på de grönsaker, frukter och bär som är i säsong. Försök att i så hög grad som möjligt välja grönt och frukt som är odlat i Sverige så kan du frossa i vad som är bäst just nu med gott samvete!

GRÖNSAKER OCH FRUKT I SÄSONG UNDER VINTERHALVÅRET

KÅL

Blomkål, brysselkål, grönkål, svartkål, broccoli, rödkål, salladskål, savojkål och vitkål

ROTFRUKTER

Morötter, kålrot, palsternacka, persiljerot, potatis, rotselleri, rödbetor och jordärtskockor

LÖK

Purjolök, rödlök, gul lök och vitlök

ANDRA GRÖNSAKER

Stjälkselleri

FRUKT

Äpplen

BÄR

Lingon, blåbär och hjortron

EUROPEISKA GRÖNSAKER

Aubergine, blomkål, broccoli, paprika, mangold, fänkål och spenat 

EUROPEISKA FRUKTER

Apelsin, mandarin, clementin, citron, dadlar, kaki, sharon, persimon och kiwi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s