GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE MED SAFFRAN

Glutenfritt fröknäcke med saffran

1 dl Risenta majsmjöl

1 dl Risenta solroskärnor

1 dl Risenta sesamfrön

1 dl Risenta pumpakärnor

0.5 dl hela linfrön

1,5 dl vatten

0,5 dl rapsolja

0.5 g saffran

Flingsalt

1. Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Blanda ihop majsmjöl, saffran och alla frön i en bunke. Tillsätt oljan. Koka upp vatten och häll vattnet över fröna. Rör ihop till en jämnt fördelad massa och stjälp upp på bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspeppar över frödegen och tryck ut degen mellan bakplåtspapperna till ett tunt knäcke.

3. Toppa med lite flingsalt och grädda i ugnen i ca 60-90 min.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s