MATNYTTIGT JULKLAPPSTIPS

RÖDA TRÅDEN MAT

Tillhör ni också dem som tycker att det är helt omöjligt att komma på bra roliga fina smarta och fyndiga presenter som inte kostar en hel förmögenhet? Någonting att ta med sig till t ex adventmingel, julmiddagar eller julklappsspel? Då skulle jag vilja tipsa om spelföretagets Nico texts spel Röda tråden Mat.

Om spelet:

Röda Tråden Mat är ett spel för hela familjen där det gäller att koppla ihop tio till synes udda fakta för att komma fram till den gemensamma nämnaren: en maträtt, en frukt, en grönsak eller ett köksredskap. Under den fjärde kategorin Smörgåsbord hittar du allt ifrån efterrätter och kakor till kända svenska favoriträtter.

För varje ledtråd blir det lättare att lösa gåtan. Men det är inte alltid den som har levt längst eller läst mest som kan klura ut det rätta svaret.

Sätt på er kockmössorna och vässa era knivskarpa sinnen för att tävla om vem som först kan lista ut den röda tråden.  

En parentes men alltså titta på dessa valgemen från Nico är de inte det sötaste ni sett? !

Hur trevligt är det inte att bjuda in till adventsfika, dricka glögg och spela ett traditionellt kortspel? Eller att ha en välbehövlig lättuggad frågesportspaus mellan julmaten och julklappsutdelningen på julafton? Spelet passar alla åldrar, reglerna är hur enkla om helst och man kan vara hur många eller få man vill som spelar. Häromkvällen hade vi julölsprovning, åt mina nygjorda knäckpraliner med havssalt, spelade Röda tråden Mat och lärde oss hur mycket matnyttigt som helst. Visste ni t ex att kebaben har en egen högtidsdag och vilket djur som enligt Gamla Testamentet var förbjudet att äta pga det hade för många fötter?! Spela Röda tråden Mat så får ni svaren och många många fler matrelaterade aha-upplevelser vetja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s