LUCKA 1

HOT MELT KIMCHI TOAST

FYRA TOAST 

8 skivor surdeg 

400 g mozzarella 

200 g kimchi  

Smör till grillning 

1. Fördela kimchi och mozzarella på 4 av bröden. Lägga på de andra bröden som lock. 

2. Pensla ovansidan på bröden med smör eller olja så att de inte fastnar i smörgåsgrillen. 

3. Grilla mackorna i smörgåsgrill, toastjärn, våffeljärn, panna eller ugn tills mozzarellan smälter och börjar åka på glid. 

4. Skär mackorna på mitten och servera med en god sallad eller moffa i dig dem som de är. 


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Kimchi är vad man skulle kunna kalla Koreas nationalrätt. Jag skulle beskriva kimchi som en spicy motsvarighet till den tyska surkålen. Mer exakt så är kimchi en fermenterad kålsallad, oftast baserad på kinakål. Det finns dock hundratals olika variationer av kimchi, skapade av olika grönsaker som morötter, rättika, salladslök eller gurka. Kimchi innehåller mycket kostfiber och är kalorisnålt.  Dessutom levererar bara denna toast upp till 80 % av dagligt rekommenderat intag av vitamin C och karoten, HURRA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s