LUCKA 2

POTATISBULLERULLE MED RÖDKÅL OCH VITLÖKSKRÄM

FYRA RULLAR

4 libabröd 

8 st  potatisbullar 

1 huvud isbergssallad

0.5 gurka 

1 rödlök 

2 tomater 

2 msk olivolja

2 tsk vitvinsvinäger

PICKLAD RÖDKÅL

300 g rödkål

3 dl vatten 

0.5 dl ättika

1 dl socker

1 tsk salt

VITLÖKSKRÄM 

2 dl crème fraiche

200 g grekisk ost 

 2 klyftor vitlök 

1 msk honung

Salt och peppar efter smak

1. Koka upp vatten och blanda med ättika, socker och salt. Strimla rödkålen och häll över ättiksblandningen. Låt svalna.

2. Pickla rödkålen. Strimla salladen och skär gurkan i stavar. Hacka tomat och rödlök och blanda med olja och vinäger till en salsa. 

3. VITLÖKSKRÄM: Blanda alla ingredienser smaka av. 

4. Tillaga potatisbullarna enligt förpackningen. 

5. Värm bröden försiktigt i ugn eller mikro.  

6. Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper eller folie. Bre på hälften av vitlökskrämenoch fördela grönsakerna. Lägg på potatisbullarna och häll på resten av såsen. 

7. Ta hjälp av pappret eller folien och rulla som om ditt liv hängde på det. It´s a wrap! 


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Denna rulle med potatisbullar istället för kikärtsbiffar har jag lånat av min lokala falafeljedi på Kebabvagnen i Lund. Libabröd går utmärkt att byta ut mot t ex tunnbröd, tortillas eller pitabröd. Huvudsaken är att brödet kan hålla den moffiga goffiga fyllningen och extra sås utan att det blir kaos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s