LUCKA 3

PORTABELLOSILL MED TRYFFEL

EN BURK SILL

200 g portabellosvamp

2 dl vatten

1 dl strösocker

1/2 dl ättikssprit

1 tsk salt

150 g tryffelmajonnäs

1 dl lätt crème fraiche

2 salladslökar

1 rött äpple

1 nypa svartpeppar

Smörgåskrasse till garnering

1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.

2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner svampen i lagen och låt stå i kyl över natten.

3. Häll av lagen.

4. Skiva salladslöken och hacka äpplet.

5. Blanda crème fraiche, salladslök, äpple, peppar och majonnäs i en bunke.

6. Varva svamp och majonnäsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnera med smörgåskrasse innan servering.

[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Tillsammans med Orkla har jag tagit fram 20 inspirerande sillrecept inför den stundande högtiden. Bland dem finns några urgoda gröna varianter av den traditionella sillen, t ex den veganska tofusillen med tångcaviar ovan. Alla recept och massor av inspiration hittar ni på https://www.abba.se/recipes/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s