LUCKA 4

GRÖNKÅLSPAJ MED GETOST OCH ROSTADE VALNÖTTER

EN STOR PAJ 

1 st pajdeg (eller filodeg)

250 g grönkål (eller svartkål alt. spenat)

200 g getost  (eller annan smakrik ost)

2 gula lökar 

3 ägg 

2 dl grädde 

1 dl mjölk 

1 dl hackade valnötter

1 msk smör 

Salt och peppar efter smak

1. Skölj, repa och hacka kålen grovt. Hacka löken och fräs i smör tillsammans med kålen. 

2. Sätt ugnen på 200 grader. 

3. Blanda ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. 

4. Smöra en pajform och klä med pajdeg. Lägg i kålen och häll över äggstanningen. Bryt över osten. 

5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Strö över de hackade nötterna. 


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Om du vill göra en vegansk äggstanning så är det faktiskt inte svårare än att ersätta äggen med 4 msk vetemjöl. Använd dig av växtbaserad mjölk och grädde, din favorit veganost och vips (eller rättare sagt visp) så har du lagat en vegansk grönkålspaj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s