LUCKA 8

SAFFRANSSEMLOR

4 SEMLOR

4 saffransbullar

50 g mandelmassa

1 tsk stött kardemumma

1 dl lingonsylt

2.5 dl grädde

Florsocker till garnering.

1. Dela saffransbullarna så att du får lock och botten.

2. Riv mandelmassan. Gröp ur lite av bottens inkråm och blanda med mandelmassan, lite grädde och kardemumma.

3. Bre bottnarna med mandelfyllningen. Lägg på en klick lingonsylt.

4. Vispa grädden. Toppa semlorna med grädde. Sätt på locken.

5. Pudra semlorna med florsocker.

[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Vill du göra egna semelbullar kan du bara avara lite av degen till dina vanliga lussekatter och runddriva dem till bullar istället. Vill eller hinner du inte baka går det även bra att göra semlor av butiksköpta lussekatter. Eller varför inte semelisera en saffransknut för extra lyx?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s