LUCKA 9

KÅLBONARA MED PARMESAN OCH HASSELNÖTTER

PASTA FÖR FYRA 

450 g pasta

200 g svartkål

200 g brysselkål

2 dl grädde

2 dl riven västerbottenost  (eller annan lagrad ost)

2 dl hackade hasselnötter 

Smör till stekning

Salt och peppar efter smak

1. Skölj kålen. Snoppa och halvera brysselkålen. Repa och hacka svartkålen grovt. 

2. Hetta upp smör i en panna och stek kålen tills den mjuknar, ca 10- 15 min. 

3. Häll på grädden och smaka av med salt och peppar. 

4. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt instruktionerna på paketet. 

5. Häll av pastan och blanda med kålen. Toppa med ost och hackade nötter. 


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Vill du inte investera i två sorters kål så går det finnemang att byta ut brysselkålen mot mera svartkål. Får du inte tag på svartkål går det lika bra med grönkål. Här kommer inte dyka upp några kåliga pekpinnar inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s