LUCKA 11

VEGOBOLLAR MED KRÄMIG POLENTA OCH ÖLBRÄSSERAD SVARTKÅL

FYRA PORTIONER

Smör till stekning

325 g vegobollar

2 dl polenta

8 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Salt och peppar

2 dl lingonsylt

SVARTKÅL

Smör till stekning

1 knippe svartkål

2 dl havregrädde

1 dl öl

1 gul lök

Salt och peppar

GRÄDDSÅS

3 dl havregrädde

1,5 msk svampfond

1 msk lingonsylt

1 msk timjan

1 msk kinesisk soja

Salt och peppar

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den puttra.
  2. Stek köttbullarna i ordentligt med stekfett så att det inte fastnar.
  3. Hacka och stek gul lök. Strimla svartkålen och låt den steka med lök och en klick smör några minuter. Tillsätt ölen och låt den avdunsta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten och tillsätt buljongen. Rör ner polentan lite i taget så att den inte klumpar sig.
  5. Tillsätt havregrädden och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttbullarna med polentan, gräddsåsen och lingon.

[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Polenta är italienska för majs och består av gryn som framställs av majskornets kärna. Majsmannagryn kan man säga. Majsgrynen kokas på bara någon minut och går därför supersnabbt att tillaga. Polenta är jättegott som mos, i soppor, i bröd, till gröt, pannkakor, stekt eller som pudding!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s