LUCKA 12

SÖTPOTATISGRATÄNG MED HALLOUMI OCH SALVIA

EN STOR GRATÄNG  

1 kg sötpotatis

300 g riven halloumi  (eller annan ost)

 4 dl grädde

1 liten röd chili

1 knippe färsk salvia

Salt och peppar

1. Skala, skölj och skiva potatisen. Hacka vitlök och chili fint. 

2. Sätt ugnen på 200 grader. 

3. Plocka bladen på salvian. Blanda grädden med salvia, chili och vitlök. Salta och peppra. 

4. Lägg potatisen i en ungsäker form. Häll över gräddbladningen och strö över osten. 

5. Grädda i ca 40 min. Servera som tillbehör eller som varmrätt tillsammans med en god sallad. 


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Förutom att byta ut sötpotatisen mot t ex vanlig potatis, betor, morötter, rotsaker eller kål går det även att laborera i det oändliga med olika typer av ostar som smaksättare. Byt t ex ut halloumin mot getost, fetaost eller gorgonzola och du kommer ha en helt annan gratäng. Smart visst?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s