LUCKA 13

SAFFRANSVÅFFLOR MED VANILJMASCARPONE OCH BÄR

VÅFFLOR FÖR FYRA

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

4 dl mjölk

100 g smält smör

1 g saffran

VANILJMASCARPONE

1 ask mascarpone

2 tsk Vaniljsocker

Bär eller sylt

  1. Blanda mascarpone och vaniljsocker.
  2. Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt.
  3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.
  4. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten.Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
  5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
  6. Servera våfflorna med vaniljmascarponen och bär.

[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Veganska våfflor? Blanda 4 dl mjöl, 0.5 tsk bakpulver, 0.5 krm salt, 2.5 dl havredryck, 2.5 dl mineralvatten och stek i vegetabiliskt fett. Blanda plantbaserad grädde med vaniljsocker och servera våfflorna med vaniljgrädden och bär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s