LUCKA 15

RÖKIG BBQ-BURGARE MED MED BOURBONDRESSING

FYRA BURGARE 

4 hamburgerbröd 

800 g formbar vegofärs

2 klyftor vitlök 

1 tsk kinesisk soja 

1 msk dijonsenap 

Salt och peppar

STEKT LÖK

1 gul lök 

Smör till stekning 

BOURBONDRESSING 

2 dl majonnäs  

2 msk Bourbon whiskey (kan ersättas med annan whiskey eller uteslutas men det vore ju synd)

2 msk bbq-sås   

TILL SERVERING

Rotfruktspommes (eller andra pommes)

1. Blanda majonnäs med whiskey och bbq-sås. 

2. Blanda färsen med soja, senap, salt och peppar. Pressa ner vitlök. Forma färsen till fyra biffar och stek eller grilla burgarna. 

3. Skär löken i ringar. Stek i rikligt med smör tills löken är gyllene.

4. Lägg burgarna i bröden. Toppa med bourbondressing, lökringar och ev. mer bbq-sås. 

(PS. Mitt hemliga trix för att göra saftiga burgare är att lägga en klick smör i brödlocket som sedan får smälta ner när det kommer i kontakt med den varma biffen! DS.)


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Vegetarisk färs har ofta en väldigt neutral smak vilket gör att du behöver dra på ordentligt med kryddor för att verkligen få den att lyfta. Tänk även på att brödet neutraliserar mycket av smaken. Dressingar och tillbehör med lite sting är därför utmärkta sätt att ge vegoburgare en knuff! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s