LUCKA 18

VEGOSKAVSGRYTA MED LÅNGROSTAD POTATIS

4 PORTIONER

1 påse frysta vegostrimlor á 280 g

2 dl havregrädde

1/2 dl lingonsylt

2 tsk torkad timjan

5 torkade enbär

1 msk svampfond

1 msk kinesisk soja

Salt och peppar efter smak

TILL SERVERING

Pressgurka

Lingonsylt

1. Skrubba eller skala potatisen. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja. Rosta den i 150 grader i ca 90 min. Öppna luckan och skaka om plåten med jämna mellanrum så att potatisen blir jämt rostad.

2. Skala och hacka löken.

3. Bryn lök och tillsätt vegostrimlorna otinade.

4. Tillsätt grädde, sylt, timjan, enbär, fond och soja. Smaka av med salt och peppar.

5. Ta ut potatisen och salta den.

6. Servera vegoskavsgrytan med den rostade potatisen, lingonsylt och pressgurka.


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Ett tips för att göra vegoskaven ännu godare är att tillsätta någon sorts skogsvamp. Champinjoner, kantareller eller trattkantareller t ex!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s