LUCKA 19

PIZZA MED KANTARELLER OCH GORGONZOLA

2 PIZZOR

2 pizzabottnar

2 burkar svampcreme med tryffel à 130 g

200 g gorgonzola

250 g kantareller (eller annan skogssvamp)

0.5 gul lök

Smör till stekning

Timjan

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rengör, dela och förväll svampen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Smörstek lök och kantareller i några minuter.
  5. Bre bottnarna med svampcreme och fördela svampblandningen.
  6. Toppa pizzorna med gorgonzola och timjan.
  7. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 20 min.


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Ända sedan jag åt min allra första pizza bianca har jag levt ett vitt pizzaliv utan tomatsås. Mascarpone är en italiensk färskost med gräddig karaktär som används mycket i desserter som t ex glass och tiramisu. Mascarpone går att byta ut mot t ex ricotta eller andra naturella färskostar. Även crème fraiche eller matlagningsgrädde kommer göra din vita pizza härligt moffig och goffig. Vill du vara mer traditionell kan du såklart köra på en god tomatsås istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s