LUCKA 20

BLÅBÄRSSCONES MED MANDEL OCH VIT CHOKLAD

ÅTTA SCONES

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g smör 

2 dl mjölk 

2 dl blåbär 

1 dl hackad mandel 

1. Sätt ugnen på 250 grader.  

2. Blanda de torra ingredienser med citronskal. 

Finfördela smöret i mjölblandningen. 

3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Vänd ner blåbären. Om du använder dig av frysta blåbär så var noga med att låta dem rinna av innan. 

4. Klicka upp 8 st scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 

5. Hacka och smält chokladen försiktigt i mikro. Ringla chokladen över sconesen.  


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Det enda som sätter stopp för vad du kan smaksätta dina scones med är din egen fantasi. Testa t ex att smaksätta bröden med andra juliga smaker som t ex tranbär, russin, apelsinskal, saffran eller pepparkakskrydda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s