LUCKA 23

POTATISPIZZA MED SMETANA OCH ROM

2 PIZZOR

2 ark smördeg

8 fasta potatisar 

2 msk olivolja 

2 tsk salt

4 dl smetana (eller crème fraiche)

150 g västerbottenost (eller annan lagrad ost)

160 g tångcaviar

1 citron 

1 knippe dill 

1 rödlök 

1. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion. Skala och skiva potatisen tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt. Grilla i ugnen i ca 20 min tills potatischipsen är krispiga. 

2. Bre pizzabottnarna med hälften av smetanan. Ta ut potatisen och fördela dem över smetanan. Riv och strö över osten. Grilla i ugnen i ca 10 min. 

3. Hacka rödlök och dill. Klyfta citronen så att det går att klämma ut juicen. 

4. Ta ut pizzorna och toppa med resten av smetanan, rom, rödlök och dill. Servera med citronen.


[ROOKIE TIPS FOR YOU]

Jag dricker alltid bubbel eller ett gott vitt när jag lagar och äter detta. Det går naturligtvis att utesluta, men det vore ju synd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s