GRATINERAD HUMMER

GRATINERAD HUMMER

Jag älskar julmat men när det kommer till traditionella rätter har min familj inte speciellt många trotjänare. Istället testar vi hela tiden olika varianter och har nya bubblare som får kvala in varje år. Någonting vi dock alltid äter är gratinerad hummer med bistropommes. Vi äter det traditionsenligt under uppesittarkvällen den 23:e december men för mig är detta även den ultimata nyårsmiddagen. Så enkelt, så lyxigt och dessutom den perfekta matchen till kvällens obligatoriska champagner.

HUMMER FÖR TVÅ

1 kokt hummer

50 g smör

½ vitlöksklyfta

½ citron, skal och saft

½ kruka persilja

1 krm salt

½ krm peppar

GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Dela hummern på mitten och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Knäck klorna och ta ur köttet i ett stycke. Lägg klornarna överst i skalen.

3. Mixa smöret med övriga ingredienser. Spritsa humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Tips! Vill du servera hummern som huvudrätt adderar du bara vitlöksbröd eller pommes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s