CHOKLADKOLAPAJ MED ROSTAD HAVRE, LINGON OCH FLINGSALT

CHOKLADKOLAPAJ MED ROSTAD HAVRE, LINGON OCH FLINGSALT

12 BITAR PAJ

Pajdeg

100 g smör

½ dl strösocker

2 dl havregryn

1½ dl vetemjöl

Fyllning

1½ dl grädde

50 g smör

1½ dl ljus sirap

200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt

1½ dl lingon

En nypa flingsalt

1. Sätt ugnen på 200°

2.  Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg.

3. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg.

5. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. 

6. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme.

7. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. 

8. Ställ i kylen att stelna minst 5 h eller över natten. Servera med lättvispad grädde.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s