OM MIG OCH BLOGGEN

Namn: Sara Louise Wångmar

Familj: Sambo Andreas, utvecklare

Bor: Från Uppsala, bosatt i Lund

Utbildning: Journalistik och Landskapsarkitektur

Gör: Driver instagramkontot @mademoisellamozzarella och bloggen mademoisellamozzarella.se. Skrivit den digitala kokbokspublikationen ”Moffigt Goffigt och alldeles Vegetariskt” 2019.


OM MADEMOISELLA MOZZARELLA

DO OR DO NOT, THERE IS NO TRY”. Föga förvånande så är det faktiskt exakt som Yoda säger. Vi kan inte bara prata om att vi vill eller ska äta mer grönt, det är bara att göra det! Men frukta inte, du behöver inte bli fullblodsvegan över en natt eller byta ut allt i ditt liv mot selleristavar, chiafrön och yogapants i väntan på att det veganska paradiset ska inträffa. Att äta veganskt och vegetariskt är inte alls så traumatiskt som många tror utan bottnar endast i ett mishmash av förnekelse, fördomar och bristande kunskap. Självklart går det att äta enkelt, cheap, moffigt, goffigt OCH vegetariskt. De gröna halvfabrikaten är oumbärliga genvägar för att göra rätter med moderna takes och roliga twists utan att det blir det minsta mekkigt. Allra mest vill jag betona att det inte handlar om att utesluta produkter, dvs. att INTE äta kött. Snarare handlar det om ATT äta grönt. Det grönaste maten är ju faktiskt den som blir lagad och uppäten. Lär du dig att bemästra den fulla potentialen av grön matlagning kommer du inte ens att tänka på att de inte ligger något kött på tallriken, du kommer bara att tänka på hur fruktansvärt moffigt och goffigt det är. För att återigen citera min husgud Yoda:

”Train youreself to let go of everything you fear to lose”. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s